Какво е използването на Scroll Lock ключ в клавиатурата на компютъра? in BulgarianВъпрос
Решение
Клавиша за превъртане за заключване е предназначен за временно спиране превъртане на текст или спиране на действието на програмата. Днес, много програми, които обикновено не се използват или не работи правилно с този ключ.

Един пример за програма, че този ключ може все още често се използва в Microsoft Excel. Потребителите могат да натиснете клавиша за превъртане, за заключване, за да преместите прозореца, без да се движат избраната клетка или обратно за визи.

Имало едно време не е имало плъзгачи, които ф може да видите в дясната страна или долния край на Ур прозорец. По това време Scroll Lock се използва много. За напр. ако имате 100 линии на изход за програма, можете да видите само последните 25 линии. За да видите линии над вас трябва да тръгне отново нагоре. За да се избегне това Scroll Lock се използват.

Но когато плъзгачите са заведени, Scroll Lock загуби познанията им, тъй като ние може лесно да се види не. линии, когато има лента за превъртане.

**********
Vasu M
**********

Отговор
По принцип, този ключ е трудно да се разбере за победата потребители, по-рано, той имаше добра употреба, когато Нямало прозорец Сис, за да получите неща нагоре / надолу от страна пързалка ...
На екрана, използвани изходи трябва да се пропуска от читатели, в случай на превишаване на лимита екран ред,,, това е хардуерно решение, за лесно използване, за да видите екрана изходи страница по страница (смисъла екрана страница капацитет - не действителната страница ..)
Имаше софтуер за работа около w / о този ключ, като директории на страница - за тези, които са запознати с DOS ... и др.

Отговор
Shaj има добър отговор, но това е просто вдигна на Уикипедия.

http://en.wikipedia.org/wiki/Scroll_lock

Отговор
Днес, тази конкретна употреба на Scroll Lock е рядкост. Само няколко съвременни програми все още почитат това поведение, като например Microsoft Excel (в поведението на стрели - когато Scroll Lock е включен, изборът не се движат)

В Linux виртуални конзоли, Scroll Lock ключ се използва за изход пауза на екрана. Това поведение емулира Задръжте бутона на екрана или други подобни механизми за контрол на потока на компютърни терминали. Поради тази емулация, терминът Scroll Lock понякога се използва за родово екран пауза поведение. Тази употреба може потенциално да доведе до объркване, тъй като поведението на екрана пауза не е неразривно част на клавиша за превъртане Lock. В DOS, пауза пауза на екрана.

В уеб браузъра Opera Scroll Lock ключ играе важна роля за разпознаване на глас. KVM превключватели често използват Scroll Lock ключ с номер като на горещ клавиш, за да активирате Softswitch за смяна между каналите. По същия начин, KVM-Synergy софтуерно решение използва Scroll Lock да запази контрол на клавиатурата и мишката в рамките на текущия екран. В многоезичен текстов редактор iLeap, Scroll Lock ключ се използва като превключвател, за да превключвате между два езика.

Отговор
Scroll Lock е ключов (със съответен статут светлина) на повечето съвременни компютърни клавиатури. Поведението на ключа зависи от конкретния използвания софтуер.

Клавиша за превъртане Lock е остатък от оригиналния IBM PC клавиатура. В оригинален дизайн, Scroll Lock е предназначена да промените поведението на клавишите със стрелки. Когато за превъртане режим на заключване, клавишите със стрелки ще превъртате съдържанието на текстов прозорец, вместо на преместване на курсора. В тази употреба, Scroll Lock е модификатор ключ като Alt и Shift (които променят функцията на други клавиши), и по-специално, превключване на ключа за заключване като Num Lock или Caps Lock, които имат държава, която продължава и след отпускане на бутона . Днес, тази конкретна употреба на Scroll Lock е рядкост. Само няколко съвременни програми все още почитат това поведение, като Microsoft Excel (в поведението на стрели - когато Scroll Lock е включен, изборът не се движи), Lotus Notes и Форте агент. В модерни среди GUI, превъртане обикновено се осъществява използването на нови такива средства, като плъзгачите или превъртете колела. Затова Scroll Lock може да се разглежда като несъществуващо функция в почти всички съвременни програми и операционни системи
Original post: http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20061205000831AAwjt2I